Reliëf en de vorm figuren, zijn ook te zien in de Rome en Griekse zonnegoden zoals ze accepteren achter op de hoofden van Mitra, Apollo,en Helius als een zon vorm.
Op het hoofd van Ra dat in oude Egypte als een zonnegod werd aanbeden, bevind zich een zon figuur.
Op de standbeeld van Boedha zien we ook de vorm van de zon.
Deze zon figuur dat een belangrijke plaats neemt in de afgoderij, zijn standbeelden en tekeningen die als eerste Jezus symboliseren, door de Christenen aangepast.
Alsof dit niet genoeg is, hebben ze ook op de tekeningen en standbeelden van bepaalde personen die ze als heilig aanzagen ook deze zon figuur toegevoegd.
Bovendien geloofden de Romeinse afgoddienaren en veel afgoddienende volkeren dat geboortedag van de zonnegod 25 december was want volgens hun berekeningen werden de dagen langer op 25 december.
Ze betreurden wanneer de zon dat ze als god aanschouwden, hun elke dag eerder verliet.
Wanneer op 25 december de dagen weer langer begonnen te worden, vierden ze feesten met de gedachte dat de zon blij was en bij hun bleef.
Tijdens deze viering dansten, dronken en maakten ze verlichtingen met kaarsen en op die dag aten ze kalkoen, varkensvlees en het braden van ganzenvlees, het elkaar geven van diverse cadeaus, waren tradities die ze hebben meegenomen.
Ondanks dat de geboortedatum van Jezus onbekend was, hebben de meeste Christenen 25 december geaccepteerd als de geboortedatum van Jezus .
Deze datums van 25 december en 1 januari, was een vermenging van de geboortedag van de zonnegod Mitra in oude Romeinse kalender samen met de zonnestilstand in de Saturnalia festival, werd het 1 week lang gevierd, is dit door de Christenen aangepast en word gevierd als de geboortedatum van Jezus.
Tegenwoordig wordt Kerstmis door Christenen gevierd op 25 december en op de jaarwisseling 1 januari samengevoegd met kerstvieringen.
Deze Kerstmis en jaarwisseling vieringen zijn door de tijd heen samengevoegd met kerst legendes.
Dus hoewel de Kerst viering niet tot de geloofsbelijdenis van Christendom behoorde, is Kerstmis en jaarwisseling vieringen dat uit de culturen van veelgoderij kwam een onderdeel geworden in de landen waar Christendom verspreid was.