Hoewel Jezus gekomen was om de openbaringen dat Mozes ontving , na hem diegenen die hadden verdraaid te waarschuwen,is zijn principes ook dezelfde lot ondergaan na zijn sterfte.
Ondanks dat hij geen nieuwe levensbeschouwing opstichtte, is zijn boodschap vervalst en kreeg de naam Christendom.
Christendom was op groot schaal onder invloed van afgoderij geloof. Met name de later christen geworden Romeinen en Grieken hebben de Christendom ook besmet met hun eigen afgoderijgeloof.
Christendom werd beïnvloed door Sol Invictus en Mitraizm geloof dat vooral in Rome verspreid was.
Sol Invictus en Mitraizm lijken zo op elkaar waardoor vaak in de verwarring komt. Beiden houden zich bezig met de nadruk op de zon.
Zondag werd als heilig beschouwd. 25 december werd als een belangrijke geboorte feest gevierd.
Van deze is Mitra cultuur eerst van Hindoe en dan naar Perzen gesprongen.
Door de oorlogen tussen Perzen en Grieken werd het bekend in de Griekse wereld en vandaar uit is deze geloof overgekomen naar de Romeinen. Mitra nam zijn plaats als god tussen de goden in de afgoddienende Rome.
Voor Mitra waarin word geloofd als een zonnegod, werd in Rome verscheidene rituelen georganiseerd.
Totdat de Christendom zijn triomf bereikte, was deze geloof in het Rijk de meeste machtige afgoderij geloof dat verspreid was in de wereld van Rome en na Christus in de jaren 376-377 werd het onderdrukt door de christendom.
Tezamen, na de ineenstorting zijn de meeste leer en rituelen door de Kerk aangepast en werd het op deze manier gezogen in de christendom. Messias Jezus is in de plaats gezet van Mitra, zonder enige geestelijke transformatie bij aanbiddingen van mensen.
Christendom is niet alleen door afgod dienende Rome, maar werd ook beïnvloed door de Egypte en Griekse geloven.
Laten we nu vertellen over enkele afgoderij geloven en rituelen dat toegepast wordt in de praktijken van Christendom, met andere woorden hoe deze afgoderij in de Christendom is binnengedrongen.
In de geloof van Sol Invictus en Mitra is zondag de heilige dag en zondag kreeg de naam dag van de zon.
Keizer Constantijn verkondigde na 321 met een edict , en beval dat de rechtscolleges op de dag van de heilige zon gesloten en dat deze dag een rust dag moest zijn.
Dus zondag is door bevel van Keizer voor het eerst als een officiële vrije dag aangekondigd.
In het Latijns is zondag Dies Solis, in het Engels als Sunday uitgesproken. In beide talen betekent het de ‘dag van de zon’.
Kortom de speciale dag van Mitra is als een heilige dag in de Christendom terecht gekomen.
Tot die tijd beschouwden de Christenen zaterdag dus Joodse Sabbat als heilig. Door een edict van Constantijn werd zondag al heilig verklaard.
Deze situatie voorziet niet alleen de omgang met de regime, maar tegelijkertijd is het mogelijk geworden dat de Christendom Joodse basissen heeft verlaten.
De kroonachtige verlichting op de hoofden van de zonnegoden, is gewoonheid geworden in de Christendom.