Welke geloofssysteem

Welke geloofssysteem

Het moge duidelijk zijn, dat de almachtige Allah dat de Heerser, Maker en Eigenaar van Alles,  Bepaler is en de enige ware God Allah vier grote geschriften heeft verzonden en dat wij moslims deze absoluut accepteren en erkennen, anders zouden we geen moslims zijn.
Deze vier grote geschriften zijn; de Thora, Zaboer, Bijbel en Koran.
Laten we antwoord op deze vragen zoeken;
Allah heeft 4 geschriften verzonden. Betekent dit dat er dan 4 geloofssystemen zijn terwijl de Zaboer en later de Bijbel als toevoeging aan de Thora zijn verzonden om te waarschuwen?
Van begin af aan zegt God Allah dat men zich aan Hem moet overgeven, meerdere malen vermeldt dat de Islam de enige ware levensbeschouwing, geloofssysteem is.
Hoe moeten we dan een samenhang maken met Jodendom en Christendom?

Wanneer telkens een geschrift werd verzonden aan een profeet, bevond de desbetreffende profeet en zijn gemeenschap zich dan op een ander geloofsovertuiging, geloofssysteem?
Indien ja, met welk bewijzen is dit dan aan te tonen dat ze de ware geloofsovertuiging belijden?
Hoe beantwoorden we dan de vraag tot welk geloofssysteem profeet Abraham zich bevond?
Heeft profeet Jacob uit zichzelf een geloofsovertuiging, geloofssysteem uitgevonden en gezegd dat de geloofssysteem Jodendom of Christendom is? Terwijl De geloofssysteem van profeet Jacob hetzelfde was als zijn grootvader Abraham, met andere woorden zich begaf tot de woorden van Allah, dus de Islam.
Waarom verteld Allah meer over het onderwerp Israëlieten in de Koran? Wat is het doel hiervan?

Wat is het verbond met Abraham en wat betekent dat voor ons?
Heeft profeet Jezus een nieuwe geloofsovertuiging, geloofssysteem doen ontstaan? Zo ja, waar heeft hij dan het recht vandaan gehaald?
Wat is Islam en van wie is die van oorsprong?


Allah is Barmhartig en Genadevol