Belasteringen van de joden

Belasteringen tegen de eerwaardige profeten

Enkele lasterende en tegenstrijdige uitspraken uit de Tenach
Vervloeking van Noach
Genesis 18;27
18 De zonen van Noach, die samen met hem uit de ark waren gekomen, heetten Sem, Cham en Jafet; Cham was de vader van Kanaän. 19 Met de drie zonen van Noach begon de verspreiding van de mensheid over de hele aarde.
20 Noach was landbouwer en legde als eerste een wijngaard aan.
21 Hij dronk van de wijn, werd dronken en ging in zijn tent liggen, zonder kleren aan.
22 Toen Cham, de vader van Kanaän, zag dat zijn vader naakt was, vertelde hij dat aan zijn twee broers, die buiten waren.
23 Daarop namen Sem en Jafet een mantel, legden die over hun schouders, liepen achteruit de tent binnen en bedekten het naakte lichaam van hun vader, met afgewend gelaat, zodat zij hem niet naakt zagen.
24 Toen Noach uit zijn roes ontwaakte en te weten kwam wat zijn jongste zoon hem had aangedaan,
25 zei hij: ‘Vervloekt zij Kanaän, knecht van zijn broers zal Kanaän zijn, de minste van alle knechten.
26 Geprezen zij de HEER, de God van Sem; knecht van Sem zal Kanaän zijn.
27 Moge God ruimte geven aan Jafet, hem laten wonen in de tenten van Sem; knecht van Jafet zal Kanaän zijn.’
Hoe logisch is het dat God Allemachtige, met zijn rechtvaardigheid en zijn Grootheid, zulk gedrag kan tolereren! Het zijn toevoegingen van de joden om later net als Noach te gedragen, aangezien Noach slechte dingen doet, dat zij dit excuus kunnen gebruiken! Dit is een zware lastering tegen Noah!

Verder in het boek is het te zien dat de Kanaanieten (de zonen van Kanaan ) regelmatig slecht worden weergegeven tegenover de Israëlieten, en als excuus hebben de Thora schrijvers zulk verhaal eraan toegevoegd, ligt tamelijk dichtbij de waarheid. Zoals we in het vervolg ook zullen zien, zien we Kanaanieten regelmatig met een zeer slechte karakter. Het lijkt erop Dat Noah als excuus het einde van het verhaal van tevoren weet, aldus joden.
Het doel is, de Israëlieten tegenover een vervloekte volk gelijk te laten krijgen en daarom zijn er onrechtvaardige, onjuiste en verzonnen verhalen aan Thora toegevoegd. Bovendien past zulk handelingen niet voor een profeet (zie begrippen).
De zogenaamde Thora schrijvers belasteren Noah, bewust of onbewust, en hiermee verkleinen ze tegelijkertijd God, dat hij al deze handelingen toeziet en niks doet tegen Noah. Het is een belastering tegen profeet Noah (zie rubriek kenmerken van profeten)
-Vrouw van Abraham
11 Toen hij op het punt stond Egypte binnen te trekken, zei hij tegen zijn vrouw Sarai: ‘Luister, ik weet heel goed dat jij een mooie vrouw bent.
12 Als de Egyptenaren je zien, zullen ze denken: Dat is zijn vrouw, en dan zullen ze jou in leven laten, maar mij zullen ze doden.
13 Zeg daarom dat je mijn zuster bent, dan kom ik er dankzij jou misschien goed vanaf en loopt mijn leven geen gevaar.’
14 Inderdaad was Abram nog maar nauwelijks in Egypte of de Egyptenaren zagen dat Sarai een bijzonder mooie vrouw was.
15 Ook de officieren van de farao merkten haar op. Ze vertelden de farao zo enthousiast over haar dat hij de vrouw naar zijn paleis liet overbrengen.
16 En vanwege haar werd Abram door de farao met geschenken overladen: hij kreeg schapen en geiten, runderen, ezels, slaven en slavinnen, ezelinnen en kamelen.
17 Maar de HEER trof de farao en zijn hof met zware plagen om wat er gebeurd was met Abrams vrouw Sarai.
18 Toen ontbood de farao Abram. ‘Wat hebt u mij aangedaan!’ zei hij. ‘Waarom hebt u me niet verteld dat ze uw vrouw is?
19 Waarom hebt u gezegd dat ze uw zuster is? Nu heb ik haar tot vrouw genomen. Hier is uw vrouw weer, neem haar mee en verdwijn!’ 20 En op bevel van de farao werd Abram, met zijn vrouw en al zijn bezittingen, onder geleide het land uit gebracht.
Het feit dat iemand door God ‘gekozen’ is, zoals vermeld in de voorgaande verzen, mag liegen wegens zijn vrouw. Bij het ‘kiezen’ heeft de God rekening gehouden met schandalige handelingen en als niet gezien beschouwd!
Als we vanuit gaan dat God de toekomst kan zien, zien we dat God voor al deze leugens niets over zegt, of de Thora schrijvers, willen op deze manier laten zien dat God de leugenaars aanmoedigende is, is duidelijk.
Dus zoals in vers 17 op te merken is, wordt in plaats van dat God Abraham moet straffen, Farao en bovendien ook zijn familie bestraft door de leugens van Abraham, terwijl Farao helemaal nergens van afwist. Trouwens, Abraham is rijk geworden door dit spel.
Dit soort spel met dezelfde tactieken, zoals vermeld in verdere citaten, ook verricht tegen Abimelech Koning van Gerar en is door deze wijze nog rijker geworden.( genesis 20;14)
Als de rechtvaardigheid van de Grote God op deze wijze verdraaid wordt; dan wordt de mens verwezen naar twee verschillende gedachten; of de Thora is niet van God afkomstig, of de God is niet rechtvaardig (verderop in de genoemde voorbeelden zullen jullie dit onderwerp beter begrijpen). Voordat we dit onderwerp sluiten willen we nog iets opmerken; zulke voorbeelden zijn ook terug te vinden in de andere boeken (van de joden).