Wat wilt God Allah van ons?

Wat wilt Allah de ware God van ons?

Allah heeft de mensen een verstand gegeven, dit is een belangrijk element en verschilt van alle andere wezens. Hiermee kunnen we denken en beslissingen nemen, dus een verstand gegeven om keuzes te kunnen maken.
God Allah heeft ons niet voor niets maar met een grote basisdoel laten ontstaan. Aangezien Hij de Maker, Bezitter, Heer en Heerser (Rab) is van het heelal en alles eromheen, heeft Hij gewild dat wij alleen Hem moeten aanbidden, Hem moeten dienen en dat we ter beproeving op de aarde zijn gekomen, want dit is de reden van de Schepping.
In de Koran;
56. (Want) Ik (Allah) heb de djinns (onbekenden) en de mensen (niet voor niets maar met een belangrijke basisdoel) geschapen om alleen Mij (als de enige ware God) te dienen (en op alle vlakken in het leven aan Mijn bepalingen en wetten moeten onderwerpen, immers dit is de doel van de schepping). (az Zariyat)

Koran; (Want vergeet niet!) Elk levende zal de dood absoluut beproeven (net zoals die in het begin van niets is ontstaan en op de wereld is gekomen). Wij beproeven jullie met slechtheid (waarvan jullie niet van houden zoals armoede, gezondheid, ongevallen), met goedheid (waarvan jullie veel van houden zoals rijkdom, goede gezondheid, veel kinderen, welvaart) en daarna (na de dood zullen jullie opnieuw tot leven gewekt worden en) zullen jullie tot Ons terugkeren (om verantwoording af te leggen over alles wat jullie gedaan hadden op de wereld en in ruil voor wat jullie gedaan hebben zal iedereen zijn verdiende loon absoluut krijgen, goed of slecht dit is afhankelijk van jullie).” (Profeten al Anbiya 21/35)
Om deze waarheid te kunnen realiseren zijn er Profeten gestuurd om de mensen te waarschuwen dat ze alleen Hem moeten dienen en alle vormen van afgoderij moeten verlaten en dat ze ter beproeving zijn gekomen.
Echter de mensen zijn in het algemeen veelal ondankbaar (geweest). Ondanks veel waarschuwingendat de Profeten deden,  hebben ze niet aan de wetten van de Almachtige God Allah gehouden.

In de Koran;
Hoge Muren al Araf 168; Wij hebben de zonen van Israël op aarde veroordeeld om in verscheidene geografie in verschillende groepen van elkaar gescheiden te leven. Sommige onder hun waren goede, gehoorzame mensen; andere (grote) deel was niet zo. Diegenen die ongehoorzaam (en opstandig gedroegen), hebben Wij om ze op de juiste pad te leiden beproefd zowel met welvaart en overvloed aan voedsel en (of) hebben zij te kampen gehad met tekortkomingen en (diverse) problemen.

169. Na verloop van tijd heeft een andere slechte generatie hun plaats overgenomen. Een generatie dat de boek (Thora) geërfd hebben, zijn ze (ondanks Thora wetten) regelmatig bezig geweest met (het achterhouden van deze wetten of door deze wetten te veranderen en of te wijzigen in eigen voordeel maar tegen de wetten in) ongeoorloofde verdiensten zoals omkoperij gaan doen door te beweren: “Omdat we gekozen volk zijn, zal onze zondes na berouwen toch wel vergeven worden.” (Later doen zij zogenaamd berouw maar weer gaan zij door wat hun wil en begeertes zegt). Zodanig dat zij zulke verdiensten op geen enkele manier voorbij lieten gaan (en vergaten zij hun gedane berouw). Goed, maar, was er geen afspraak gemaakt in het heilige boek (Thora en voorheen met de eerwaardige Abraham) dat zij alleen de oprechte en alleen (niets anders dan) de waarheid moesten vertellen wat in overeenstemming was met de Thora (wil, begeertes, hebzucht en opstandigheid wat niet overeenkwam met de Thora moesten verlaten)? Hadden zij de wetten in de Thora niet herhaaldelijk gelezen en geleerd (wat zij opstandig gedrag moesten verlaten en dat anders zij gestraft zullen worden)? Iedereen die verantwoordelijkheidsgevoel heeft tegenover Allah (de bevelen zonder opstand nakomen), dienen te beseffen dat de beste (van het twee leven), de allerbeste het hiernamaals leven is. Waarom gebruiken jullie nog steeds niet je gezonde verstand (om de waarheid te kunnen begrijpen, zien jullie niet dat aardse leven tijdelijk is terwijl het hiernamaals voor altijd zal zijn, zowel de hel als de paradijs)?

De Satan (satanische eigenschappen hebbende mensen) wilt dat we hem dienen en dat we zijn weg volgen. Echter, de weg van Satan (duivel) is een Helse weg. Mensen met goed en gezonde verstand zullen dit absoluut negeren en de juiste weg Islam volgen van de goeden waarvan Allah tevreden mee wordt.
In de Koran;
al Ankaboet 38: (O ontkenners, moesjrieks!) Ook Ad en Samoed volk (zijn vernietigd omdat zij ook onheil veroorzaakten en Allah niet als de enige ware God dienden). Die plekken waar zij verbleven zien jullie heel duidelijk (tijdens de handelsreizen of wanneer jullie ergens naar toe gaan, waarvan alleen ruïnes zijn achtergelaten, halen jullie hier nog steeds geen lessen uit?). De satan liet hun (zondigende) gedrag mooi (en aantrekkelijk) zien en als gevolg hierdoor zijn zij van de juiste pad afgeweken. Terwijl zij ook bekwaamheden hadden om de waarheid te kunnen begrijpen en te interpreteren (wat goed en fout is maar desondanks zijn zij toch achter hun wil en lusten aangegaan en opstandig gedrag vertoond, net als de satan die ook opstandig was tegenover Allah).

Deze wereld is maar voor korte duur.
Waarom zouden we de eeuwige zalige Paradijs ruilen met de kortdurende wereldse leven?
In de Koran;
ar Roem 8; (Maar) Kunnen zij dan tenminste niet bij zichzelf nadenken (door in zichzelf een redenering te doen met het verstand dat door de Schepper Allah is gegeven, over), dat Allah de hemelen, de aarde en alles wat tussen deze twee bevindt (niet voor niets, maar) met een groot basisdoel en tegelijkertijd voor een bepaalde duur heeft laten ontstaan? Werkelijk ontkennen de meeste (moesjrieks, ontkennende) mensen dat zij bij hun Rab zullen verschijnen (na de dood opnieuw tot leven gewekt om berecht te worden en weigeren zij de waarheid nog steeds op een koppige wijze en denken er niet aan dat deze aardse leven van tijdelijke aard is). (Eigenlijk weten zij het wel, maar bewust of onbewust, vergoddelijken zij hun ego, dingen, anderen en door de goddelijke eigenschappen van Allah aan anderen, dingen, ego te geven in de ogen van Allah {de Schepper} deelgenoot toekenning aan Hem is terwijl Allah enkel de ware God is dat gediend, aanbeden dient te worden omdat Hij geen deelgenoten heeft).

Wanneer we daadwerkelijk de wetten van God Allah naleven zullen we de eeuwige Paradijs verdienen, dit is een belofte van Allah. Koran; (O mensen, despoten, ongelovigen!) Begrijp goed, dat alles wat in de hemelen en aarde bevindt van Allah is.  En begrijp het ook goed, de belofte van Allah is absoluut waar (betreffende na de dood opnieuw tot leven gewekt en berecht te worden in de hiernamaals over de verrichte daden op de aarde). Maar zie, de meeste (mensen) willen dit maar (helaas) niet begrijpen (terwijl het in hun voordeel zal zijn als zij de goddelijke bevelen zouden accepteren). (Yoenoes 35)

Koran hoofstuk Lokman 57/33. O mensen! Vrees voor jullie Rab (Allah de Schepper) en bescherm je (om ontkenning, despotisme en slechtheden te doen) en bereidt je (alvast) op die (hevige) dag waarbij de vader niets tegen zijn kind kan doen (om te kunnen te verlossen van de bestraffing), en ook het kind niets tegen zijn de vader kan doen (om hem van de bestraffing te verlossen in het hiernamaals). (Ieder zal bezig met zichzelf zijn). Ongetwijfeld is belofte van Allah absoluut waar (en zal zeker plaatsvinden, betreffende het vergaan van de wereld, opnieuw tot leven gewekt worden, het afleggen van verantwoording in het hiernamaals, de eeuwige bestraffing en de eeuwen durende prachtige Paradijs met eindeloze gunsten erin). Daarom, (wees alert) laat deze (tijdelijke) aardse leven je niet verleiden, laat ook de verleiders (als satan en mensen die satan eigenschappen bezitten, religieuze mannen, leiders, vrienden) niet toe die jullie namens Allah willen verleiden (door Allah naar voren te schuiven met als gevolg jullie te laten geloven door in Allah’s vergiffenis te laten vertrouwen als “Allah zal al ons zondes toch vergeven” waardoor dit meer kan leiden om te zondigen en uiteindelijk de eeuwige hel kan belanden. Wat is de hel een verschrikkelijke verblijfplaats).

God Allah verbreekt zijn belofte absoluut nooit.
Aangezien Profeet Muhammed de laatste Profeet is en Koran de laatste Boek is, zijn we verplicht ons hieraan te binden want dit is de wens van Allemachtige God Allah, Hij is de Baas, de Eigenaar van ons en van alles.

Mensen van het boek zijn; Profeten die in het verleden openbaringen ontvingen van God Allah met of zonder Geschrift nog voor Profeet Muhammed, met name de Israelieten (de zonen van Jakob kleinzoon van Abraham, Isaac de zoon van Profeet Abraham vrede zij met hen).

De volkeren uit Jacob dienden zich te onderwerpen aan de Geschriften en of de Openbaringen dat de Profeten ontvingen, dit is een verplichting. Dit zijn onder andere Abraham, Jacob, Isaac, Ismael,Mozes, David, Solomon, Sacharias,
Jezus enz. (vrede zij met hen). God Allah wilde in die tijd dat de mensen deze Profeten accepteerden om zo van de afdwaling te worden behoed en alleen Islam na te leven.
Maar wanneer telkens een Profeet kwam (de Profeten kwamen natuurlijk niet voor niets) waren onder de volk der Israelieten veel slechten.
Dit kunnen afleiden uit de Koran (natuurlijk ook uit de niet gewijzigde delen van de Thora zoals de toespraak van Mozes).

HOge Muren al Araf 160: Wij hadden de zonen van Israël gesplitst in twaalf stammen. Mozes deed een smeekgebed (tot Allah) toen zijn volk om water vroeg (uitgedroogd in de woestijn) en Wij zeiden tegen hem “sla met je stok tegen de kei!” Toen Mozes met zijn stok sloeg spoot twaalf bronnen (water) uit kei en op deze wijze bepaalde elk stam uit twaalf stammen zijn waterbron. Bovendien deden Wij de wolken hun schaduwen (in de woestijn). En weer zeiden Wij “maak gebruik van de mooie levensonderhoud middelen” en gunden Wij hun manna en kwakkel. (Helaas toonden zij ondankbaarheid tegenover na zoveel gunsten en levensonderhoud gegeven te hebben). Helaas door op deze manier te handelen deden zij niet Ons maar zichzelf slecht aan.

161. Van andere kant was hun bevolen:” Ga die streek binnen en maak gebruik van de levensonderhoud middelen zoveel je wilt en zeg “Onze Rab! Ons wens (tot U) is vergiffenis vragen van ons opstandig gedrag.’ Ga die streek op een respectvolle en nette manier binnen (niet op een verwende en opstandig manier) zodat Wij jullie zondes kunnen vergeven. Want Wij zullen de gunsten nog meer vermeerderen voor diegenen die innig geloven en die op een oprechte wijze intiem de levensbeschouwing (Islam) uitvoeren op een standvastig manier.”

162. Maar helaas, de (meeste) ongelovigen tussen hen keerden de rug toe om de goddelijke bevelen en wetten na te komen en deden tegenovergestelde dingen (wat niet in overeenstemming was met Islam en de gedane belofte). Doordat zij zo hebben gedragen (en dus niet aan de belofte gehouden), hebben Wij hun een vervelende smerige straf uit de hemelen gegeven.

162. Volgens de meldingen was deze bestraffing een cholera ziekte, dat binnen korte tijd massaal tot dood heeft geleid.

163. (O Profeet) vraag aan die Joden, wat die volk dat aan de zeekust (Akaba baai) leefde overkomen is. Destijds stroomden de vissen als kudde uit de zee aan de kust op zaterdag (Sebt) wat verboden was om te vangen, andere dagen kwamen zij niet tevoorschijn (wanneer het niet verboden was om ze te vangen). Omdat zij op zaterdag de vissen vingen wat verboden was (omdat de vissen andere dagen niet kwamen), hebben zij het verbod geschonden en grensoverschrijdend gedragen. Wij beproefden hen op deze wijze als gevolg van de slechte handelingen (zondes) dat zij verrichtten (voor de zoveelste keer).

164. Toen een groep uit hun zei (tegen goede personen die het volk willen waarschuwen),” waarom geven jullie adviezen aan een volk waarvan Allah ze toch zal vernietigen of een zware straf zal geven?” Als reactie hierop zeiden diegenen die de schending van zaterdag verbod willen belemmeren (tegen die groep die zeggen dat Allah hen toch zal straffen  en dat de volk toch niet zal luisteren naar wat jullie zeggen): “allereerst doen wij dit om niet verantwoordelijk te zijn tegenover onze Rab en bovendien kunnen zij (door de adviezen en de waarschuwingen dat wij geven) misschien het verantwoordelijkheidsgevoel bereiken (en naar ons luisteren zodat zij de verdorvenheid verlaten en de bevelen van Allah nakomen).”

165. Maar helaas trokken die zondaars (de zonen van Israël) niets van de adviezen en de waarschuwingen aan. Vervolgens hebben Wij diegenen uit die volk gered van de bestraffing omdat zij het kwaad (het niet uitvoeren van de bevelen van Rab) probeerden te voorkomen (door adviezen en waarschuwingen te geven); als gevolg van het afdwalen van de juiste pad (door opstandig gedrag tegenover Rab te tonen) hebben Wij de zondaars hevig bestraft.

166: Doordat zij vastberaden de verboden dingen bleven uitvoeren hebben Wij gezegd, “Wees veracht als de apen! (En leef voortaan veracht, minachtend en in gevangenschap op deze manier).

Allah, Rab Heer, Bestuurder, Eigenaar en Heerser der Werelden, de Enige God, Baas, heeft de mensheid in dit geval de zonen van Israël keer op keer gewaarschuwd door middel van de Profeten dat aan hen werden gestuurd, dit doet Hij uit zijn Barmhartigheid, uit Zijn goedheid.
Hij is zo Barmhartig en Genadevol dat Hij wilt dat zijn geschapen wezens (mensen) alleen Hem dienen alleen Hem vereren en alle andere valse goden, afgoderij de grond in moesten boren, vernietigen.
Aangezien de Israelieten veel onfatsoenlijkheden, ongeoorloofdheden hebben vertoond heeft de Barmhartige God Allah voor de laatste keer een Profeet gestuurd met de naam Muhammed, de zoon van Abdullah.
Barmhartige wilt dat we zijn Paradijs betreden in de Hiernamaals maar hier is een voorwaarde aan verbonden. Deze voorwaarde is het accepteren en erkennen van Muhammed en de geopenbaarde Boek Koran, en de wetten hierin staan vermeld precies nakomen.
Al Foerkan 1:  Allah is de almachtige, de aller gulste, heeft aan zijn dienaar (Muhammed) de Koran neergedaald om de mensheid mee te waarschuwen om het juiste te onderscheiden van het onjuiste (geloofssysteem, levensbeschouwing).
Koran; Nachtreis al Isra) 81: En zeg (weer): “ De onveranderde waarheid (Koran) is gekomen, valse en niet samenhangende (verzonnen) zijn ineengestort. Want uiteindelijk zal de valse en niet samenhangende ineenstorten (dat gebaseerd is uit slechtheid, leugens en ontkenning).

Mens is een wezen met verstand, dient uit vrije wil te onderzoeken naar de ware Ideologie (geloofssysteem) met de vraag: wat ben ik? Wie ben ik? Wat is het nut van leven? Wie is God en wat moeten we ermee?
Om dit waar te maken is het verstandig Koran te lezen zonder vooroordeel, want een vooroordeel is een van de grootste belemmeringen om juist te kunnen denken en beslissingen te kunnen nemen.
Neem de tijd….maar neem zeker niet veel tijd, want tijd is kort, voordat je het weet is de tijd verstreken…